Manisa İl Sağlık Müdürlüğü
Manisa İl Sağlık Müdürlüğü

3 NİSAN OTİZİM FARKINDALIK GÜNÜ

Güncelleme Tarihi: 12/04/2018

3 NİSAN OTİZİM FARKINDALIK GÜNÜ KAPSAMINDA, İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN DÜZENLENEN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE VATANDAŞLARIMIZA ANLATILDI.

Manisa İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Necip Yemenici, Soma Kaymakamı Sayın Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Sayın Hasan Ergene'nin katılımları ile Soma Devlet Hastanemizde Otizmli çocuklarla birlikte farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.
Ege Özel Eğitim Çocukları (Otistik Bireyler) tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı ve Ege özel Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından yapılan açıklamalar eşliğinde otizmli çocukların yaptığı resimlerden oluşan resim sergisinin gezildi. Çocuklarla birlikte el baskısı çalışması yapılması sonrasında çocuklarla birlikte uçurtma uçuruldu.
Başhekim Uzm Dr Ali Osman Çağlayan yaptığı açıklamada "Çocukların, hayallerini küçülten değil,onlarla birlikte hayallerini yaşayabilecek yetişkinlere ihtiyaçları var" diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti. İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Necip Yemenici de " Çok güzel bir sosyal sorumluluk projesi oldu,çocuklarla zaman geçirmek paha biçilemez. Hastane yönetimini bu etkinlik için kutluyorum" diye açıklama yaptı.Ve katılanlara teşekkür etti.

• otizim1.jpg
  • otizim10.jpeg